8 oktober 13.14 uur - Vaartuig in brand Veerdijk 100 Wormer

PRIO 1 8730 8605 8763 VAARTUIG IN BRAND LEEUWEN VAN WATERSPORT VEERDIJK 100 WORMER

Prio 1 voor de TS 8730 voor brand op een vaartuig Veerdijk 100 Van Leeuwen watersport. Als je dit leest gaat er veel door je heel als bevelvoerder en we gingen dan op weg met in je achterhoofd de brand in de botenloods waar 3 collega,s waren omgekomen. Ter plaatse gekomen stond de boot reeds buiten de loods en dit is een gehele geruststelling kan ik je zeggen en de brand was geblust met een poederblusser.

De eigenaar van de boot was aan het klussen in de machinekamer toen er in de boot zich een explosie voordeed en brand ontstond. Het luik van de machinekamer was ontzet en een glazen raam lag eruit dus het was een behoorlijke knal. De klusser van de boot is door het ambulance personeel behandelt aan zijn verwondingen en is later overgebracht naar het ziekenhuis. De boot hebben wij nog nader onderzocht en de accu,s los gekoppeld.

Al met al is er prima gehandeld door het personeel van de werf om de boot snel naar buiten te rijden om zo verder schade aan de loods te voorkomen, prima gedaan. De opgeroepen diensten waren ongeveer 14.00 uur weer klaar met de klus.