8 oktober 16.40 uur - Automatische brandmelding Noppes Bordwalserstraat 5 Wormer

PRIO 1 8740 ABM (MELDER: rook) NOPPES KRINGLOOP BORDWALSERSTRAAT 5 WORMER

Daar ging de pieper vandaag alweer voor de tweede keer vandaag (meldig 108 voor Wormer!)
Prio 1 Kringloopwinkel adres Borderwalser 5 te Wormer. Snel op de fiets naar de garage daar stonden al reeds enkele mensen te wachten, wat een snelheid van opkomst. Het is toch heel goed dat dit zo snel gaat, de auto was reeds gevuld en daar gingen wij met toeters en bellen.

Het inmelden en aanrijden zijn zaken die gelijktijdig gedaan worden, nu moest dit in een record tijd want het adres is vlak bij de Brandweergarage. De chauffeur trof het vandaag ook, hij mocht deze tweede uitruk weer rijden.Onderweg werd de prio1 staus aangepast naar prio 2 en gingen wij voor een nacontrole terplaatse. Wat wij daar aantroffen was erg onoverzichtelijk door de grote hoeveelheid stof dat werd veroorzaakt door een doorslijpschijf. Dit vond plaats in de kantoorafdeling, hier waren dan ook niet verwonderlijk 2 melders aangesproken in afzonderlijke ruimten.

Op het brandmeldtableau stonden echter 2 aparte groepen in alarm. Dit werd dus zoeken in de winkel. Voor een goed overzicht en werkruimte is de winkel hiervoor eerst ontruimt. De bezoekers moesten er dus uit. Via de kassa is dit snel geregeld door de beheerder. Hierna zijn wij met elkaar dus op speurtocht gegaan naar de andere melders die waren ingekomen. Na deze te hebben gevonden is met de beheerder nog even de meldcentrale doorgenomen en de boel weer vrijgegeven. Na de uitleg en nabespreking zijn wij weer retour gegaan en was dit klusje ook klaar voor ons. De chauffeur heeft nog even afgetankt en dat was het weer.