WORMER - Op vrijdag 15 december werd Bas Mantel opgehaald door de collega's van post Wormer vanwege zijn afscheid als actief lid van de post. Na ruim 30 jaar trouwe dienst vindt Bas het wel genoeg geweest en gaat zijn loopbaan verder als seniorlid. Het begon al bij het ophalen van Bas en zijn vrouw, hij nam direct het stuur over van de chauffeur en zijn vrouw moest voorin plaats nemen waarna er met toeters en bellen richting de kazerne werd gereden.

Bij de kazerne stond er een scootmobiel klaar voor Bas, hiermee mocht hij even oefenen door met zwaailampen en sirenes een klein parcour door de kazerne af te leggen. Deze test werd met goed gevolg afgelegd. Vervolgens werd het gezelschap naar de kantine geloodst om daar de nodige onderscheidingen in ontvangst te nemen. Uiteraard kreeg Bas het speldje van 30 jaar brandweervrijwilliger maar toen alle andere mensen ook van de nodige diploma's waren voorzien werd Bas door de burgemeester naar voren geroepen. "Alweer" riep hij terwijl hij schuchter richting de burgemeester liep.

Vervolgens kreeg Bas de Koninklijke onderscheiding als lid in de orde van Oranje Nassau. Een welverdiende onderscheiding.